© RTV Noord

Kat doodt zeldzame vogel die vogelspotters al dagen zoeken

Al een hele week proberen honderd vogelspotters in Groningen de zeldzame bruine lijster waar te nemen. Kat Sylvester dacht daar anders over en nam het vogeltje te grazen, met fatale gevolgen. “De spotters vinden het niet mooi, maar het is de natuur. En ze konden hem nu wel van heel dichtbij bekijken”, vertelt Jacqueline, de eigenares van Sylvester.

neac

Een bruine lijster is een uiterst zeldzame vogel. Het aantal keer dat hij is waar te nemen in Nederland, is op één hand te tellen. Zo’n 150 vogelspotters waren naar Groningen afgezakt nadat de vogel dinsdag voor het eerst werd gespot. Al een hele week waren ze naarstig naar het beestje op zoek.

Kat Sylvester had duidelijk andere plannen. Gisterenochtend vond eigenares Jacquelineplots het dode vogeltje in haar tuin. “Ik dacht ‘het zal toch niet’?” Maar na enig opzoekwerk bleek dat het vogeltje in haar tuin inderdaad de bruine lijster was. “Ik heb vanochtend wel wat spotters aan de deur gehad. Ze vinden het niet mooi, maar het is de natuur. Aan de andere kant: ze konden hem nu wel van dichtbij bekijken”, vertelt ze.

De lijster werd door een vogelkenner meegenomen. Hij zal het dier misschien opzetten. En Sylvester? Die doet ondertussen alsof zijn neus bloedt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer