Direct naar artikelinhoud

'Onvoorziene omstandigheden' revisited

VIER, donderdag 11/4, 21u05

Veteranen van het scherm herinneren zich ongetwijfeld nog het pittige Onvoorziene omstandigheden. Een gelauwerd improvisatieprogramma op de openbare omroep waarin Mark Uytterhoeven jonge komische talenten voor de leeuwen gooide. Een risicovol experiment want niets zo ongrappig als flauwe humor.

Maar het werkte en leverde naast hilarische toneeltjes ook tv-persoonlijkheden als Tom Lenaerts, Johan Terryn en Michiel Devlieger op.

Negentien jaar later probeert Uytterhoeven voor VIER dat kunstje nog eens over te doen. Dit keer wordt de inspiratie niet geleverd door het publiek maar door bekende gasten of duo's die grote en kleine verhalen over hun leven komen vertellen.

Met die anekdotes mag een nieuwe lichting, vooralsnog onbekend improvisatietalent, aan de slag. Bekende Vlamingen van dienst zijn onder meer Bart en Stijn Peeters, Tom Waes, en de vriendinnen Elodie Ouedraogo en Kim Gevaert.

De humoristen worden bijgestaan door ervaren rotten als Henk Rijckaert; Neveneffecten Koen De Poorter, Lieven Scheire en Jelle De Beule; en, als de nood echt hoog wordt, misschien wel door 'meester' Mark Uytterhoeven zelf.

Kortom een beloftevol en gedurfd initiatief dat alle richtingen uit kan en van ons op een hoop krediet kan rekenen.