Direct naar artikelinhoud

Niels Albert wint openingscross in Erpe-Mere

VELDRIJDEN - Tweevoudig Wereldbekerwinnaar Niels Albert toonde zich oppermachtig in de Steenbergcross, de opener van het veldritseizoen in Erpe-Mere. Op een drassig en glibberig parcours nam hij met Belgisch kampioen Vantornout al na twee ronden afstand van de rest. Halfweg schudde Albert ook Vantornout van zich af. Hij won met tien seconden voorsprong. Tom Meeusen legde na een pechvolle race nog beslag op de derde stek.

Neuville stelt titelfeest Ogier nog even uit

RALLY - Sébastien Ogier heeft de Rally van Australië van start tot finish gedomineerd, maar miste zijn eerste wereldtitel met exact één punt. Op de meet zorgde onze landgenoot Thierry Neuville er echter voor dat Ogier zijn feestje voor zijn eerste wereldtitel moet uitstellen tot begin oktober, want de Fordrijder schoof in extremis op van drie naar twee. Neuville heeft nu 83 punten achterstand op Ogier, terwijl er dit seizoen nog 84 te verdienen zijn.

Belgian Lions sluiten EK af met overwinning

BASKET - In hun derde en laatste wedstrijd van de tweede ronde (groep E) in het Europees kampioenschap basketbal hebben de Belgian Lions met 56-60 gewonnen van Letland. Sasha Massot kroonde zich met 14 punten tot topschutter van de wedstrijd. Wen Mukubu tekende in de Stozice Arena voor 13 punten. België was al uitgeschakeld voor een plaats in de kwartfinales na eerder verlies tegen Servië (69-76) en Litouwen (67-86). Ook Letland grijpt door de nederlaag naast een plek bij de beste acht.