Twitter Jeremie Vaneeckhout
Volledig scherm
© Twitter Jeremie Vaneeckhout

Groen pleit voor 6.000 extra personeelsleden in de zorgsector: “Nu te weinig tijd om job echt goed te kunnen doen”

Groen wil investeren in de zorgsector. Met die belofte trekt de partij in mei naar de kiezer. Ze wil extra personeel voor de zorg, de wachtlijsten aanpakken en de terugbetaling van de psycholoog uitbreiden naar de hele bevolking. Om de eis kracht bij te zetten, stak voorzitster Meyrem Almaci samen met twee collega's de handen uit de mouwen in een woonzorgcentrum.

27 reacties

  • Wesley Kenis

    5 jaar geleden
    Geen enkele partij heeftvee laatste 30 jaar geïnvesteerd in de zorgsector....En u gaan ze doen alsof ze wel iets met ons inzitten. Ik trap er van geen enkele van die graaiers nog in. We mensen die er werken WILLEN hun job goed doen, maar ze MOGEN niet van het grote geld...Doe daar maar eens iets aan met jullie grote mond.
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Hopelijk stoppen Almaci en Calvo met politiek en gaan ze werken in de zorgsector, dus nog 5998 plaatsen in te vullen.
  • Jan peeters

    5 jaar geleden
    Marcel Mampaey, tijdens deze regering hebben wij enorm veel moeten inleveren, is alles enorm duurder geworden en wat heeft deze NVA regering met dat geld gedaan???Er is niks voor de mensen gebeurd, begrotingstekort nooit zo groot geweest en daar heeft GROEN NIKS mee te maken. Groen geeft tenminste iets terug aan de mensen, deze NVA regering heeft enkel voor zichzelf gezorgd en NIKS gedaan.
  • Jan peeters

    5 jaar geleden
    Dat is inderdaad heel dringend, als je nu ziet hoe bejaarden in rusthuizen en op de geriatrie verzorgd worden is het gewoon schandalig. Altijd wordt verwezen naar de zorgverleners, maar je moet daar zelf maar eens gaan werken met zo'n personeelstekort. Niemand kan op die wijze zijn job op een deftige wijze doen. Misschien eens beginnen met een hoop postjes van de politiekers af te schaffen, zij zorgen enkel voor zichzelf.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    Mijn oudste petekind werkt al jaren in de ouderenzorg. Ik heb haar nog nooit horen klagen over werkdruk. Ze heeft nochtans ook een gezin. Ach ja, je hebt er die altijd MOETEN klagen, is het niet Joery? Klagers zijn degene die een onrealistisch beeld hebben van hun job toen ze studiekeuze maakten. Mijn nicht deed eerst vakantiewerk in het zorgtehuis voor ze haar keuze maakte.