Direct naar artikelinhoud

Vinokoerov lonkt naar Gilbert om Astana te versterken

Het wielerjaar 2011 is amper begonnen of het transferseizoen lijkt al ingezet. Afgelopen weekend liet Astanakopman Alexandre Vinokoerov duidelijke interesse blijken in Philippe Gilbert. Een overstap van Gilbert van Omega Pharma-Lotto naar Astana in 2012 zou Vinokoerov niet slecht uitkomen.

Bij Omega Pharma zijn ze niet verontrust over de vroege buitenlandse interesse voor de Belgische kopman. Gilbert tekende in 2010 een overeenkomst die hem tot het einde van 2012 aan de ploeg van Marc Coucke bindt. Van Gilbert wordt verwacht dat hij die verbintenis ook honoreert, zo klinkt het binnen de ploeg.

De belangstelling is niet vreemd. Het nieuwe contract werd mee onderhandeld door Vincent Wathelet, dat is de manager van Gilbert in Monaco. Wathelet regelde onder meer de verhuis van Gilbert naar e dwergstaat en hielp de Belg enkele maanden geleden ook bij het zoeken naar een nieuw appartement. Tegelijk verzorgt Wathelet via zijn communicatiebureau de persrelaties van Astana. Bij Omega Pharma vermoeden ze nu dat rond Gilbert een strategisch spelletje wordt gespeeld met de bedoeling om de marktwaarde van hun kopman op te drijven.

Bij Omega Pharma gaan ze ervan uit dat Vinokoerov zijn wensen voor werkelijkheid neemt: “Iedereen mag dromen.” Maar de ploeg is wel op haar hoede. In 2009 maakte Cadel Evans enkele weken nadat hij wereldkampioen was geworden in Mendrisio een onverwacht einde aan zijn contract dat hem tot einde 2010 aan de ploeg bond.