Direct naar artikelinhoud

Marseille wil Batshuayi

Standard en Olympique Marseille onderhandelen over de transfer van Michy Batshuayi naar het Stade Vélodrôme. Dat bevestigde Roland Duchâtelet in de Zuid-Franse krant La Provence.

"Afgelopen weekend heb ik met Vincent Labrune en Philippe Pérez (respectievelijk voorzitter en algemeen directeur van l'OM, red.) gepraat", liet de voorzitter van Standard optekenen. "De kans dat we een overeenkomst bereiken is vrij groot, maar afgerond zijn de besprekingen nog niet. De bedoeling is immers dat we een soort partnership afsluiten waarbij Marseille onze spits tegen zeer interessante voorwaarden kan overnemen en Standard recht heeft op een flinke hap van de meerwaarde als Batshuayi later wordt doorverkocht. Een dergelijke deal tot stand brengen vergt overleg en tijd."

"Batshuayi is een topspeler die overal ter wereld terecht kan en een belangrijke versterking zou zijn voor l'OM", prees Duchâtelet zijn topschutter aan.

Wat de voorzitter van Standard bedoelt met "zeer interessante voorwaarden"? Volgens een ande- re Franse bron gaat het om een transferbedrag van 6 miljoen, waarvan de eerste schijf pas over enkele maanden zou moeten worden betaald.

Achtste Belg bij l'OM

Batshuayi vloog vorige week naar Nice. Voor het plezier of om vandaar door te reizen naar Marseille? Hij wordt, hoe dan ook, pas op 1 juli op de Académie verwacht.

Indien de transfer doorgaat, wordt Batshuayi de achtste Belgische speler bij Marseille, na de vier broers De Ruymbeke (1920-1929), Michel De Wolf (1994-1995), Daniel Van Buyten (2001-2004) en Jürgen Cavens (2002). Meer dan die spelers schreven Ray- mond Goethals (vooral hij) en Eric Gerets als coaches geschiedenis bij de Franse topclub.