Moeder (33) steelt zestien flessen sterke drank in boekentasjes van haar kinderen

© Foto Kurt

Een 33-jarige moeder uit Gent moest zich donderdagochtend voor de correctionele rechtbank verantwoorden omdat ze haar kleine kinderen had gebruikt om sterke drank te stelen. De vrouw trok met haar kroost naar de Colruyt en verstopte de flessen in de boekentasjes van haar kinderen.

Cédric Maes

“Deze vrouw misbruikt haar eigen kinderen om maar liefst zestien flessen sterke drank te proberen stelen. En ze werd opgepakt omdat het personeel van de Colruyt haar herkende na eerdere feiten. Het kan bijna niet anders of ze heeft een drankprobleem”, zei het openbaar ministerie, dat een jaar cel, eventueel met probatie-uitstel vorderde.

Meester Jeroen Van Kerrebroeck, advocaat van de moeder van zes, wond er ook geen doekjes om. “Zestien flessen drank proberen stelen door ze in de boekentasjes van je eigen kinderen te verstoppen, hoe laag moet je gevallen zijn?”, opende hij zijn pleidooi. “Maar ze staat er alleen voor, en kampt inderdaad met een drankprobleem.”

Van Kerrebroeck vroeg de gunst van het probatie-uitstel, “omdat de maatschappij meer gebaat is bij een moeder die de draad weer oppikt, dan bij zes kinderen die alleen achterblijven”.

Uitzonderlijke situatie

Toen de vrouw het woord kreeg, barstte ze in tranen uit en smeekte ze op haar knieën om vergiffenis. De rechter antwoordde kordaat dat mevrouw normaal moest gaan zitten, en dat “een rechtbank niet dient om vergiffenis te schenken”.

“U was allesbehalve een voorbeeld voor uw kinderen. Het is vijf voor twaalf, want de volgende keer dat je voor een rechter staat, gaan de boeken toe en zit je voor maanden in de gevangenis.”

In normale omstandigheden zou de rechter pas over een maand vonnis vellen, maar omdat de vrouw al enkele weken in voorhechtenis zit, valt het vonnis vandaag nog. Indien de vrouw de gunst van het uitstel krijgt, kan ze meteen terug naar haar kinderen én aan haar voorwaarden beginnen te werken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen