Direct naar artikelinhoud

Vanden Stock ziet in Inbev-topman Van Damme gedroomde opvolger

Roger Vanden Stock wil nog maximaal 10 jaar aanblijven als voorzitter van Anderlecht. Op 30 november gaf Vanden Stock in Athene tijdens een speech ter gelegenheid van de match tegen AEK al aan dat hij de toekomst van Anderlecht voorbereidt. De voorzitter van Anderlecht wou toen niet in details treden, maar hij blijkt al een ideale opvolger in gedachten te hebben. Het gaat om Alexandre Van Damme, sterke man bij Inbev en nu al aandeelhouder van de NV Anderlecht.

Op donderdag 24 november veranderde de wereld van Roger Vanden Stock voorgoed. Op de raad van bestuur van de NV Anderlecht kaartte de voorzitter van Anderlecht toen het voorstel aan om met Luciano D'Onofrio te gaan samenwerken. Dat stuitte op flink wat verzet binnen die raad van bestuur.

Voor het eerst kreeg Vanden Stock af te rekenen met echte tegenstand binnen de eigen geledingen. Vanden Stock had van Luciano D'Onofrio nooit dé sterke man van Anderlecht willen maken, maar hij zag in de gewezen Standardman wél een voetbalspecialist die Anderlecht met zijn netwerk grote diensten kon bewijzen.

Het verzet van 24 november zette Vanden Stock aan om nadrukkelijk te gaan nadenken over de toekomst van Anderlecht. Vanden Stock wordt volgend jaar 70 en wil nog maximaal 10 jaar aanblijven als voorzitter. Zijn opvolger heeft hij al in gedachten. Het gaat om de 49-jarige Alexandre Van Damme, sterke man bij Inbev en met 2,5 procent aandeelhouder in de NV Anderlecht. Vanden Stock hoopt Van Damme de volgende jaren te kunnen overtuigen om de fakkel op termijn over te nemen.