Direct naar artikelinhoud

Bad(stad) Karma

Laat die paasfeestjes in godsnaam links liggen. Een Goede Vrijdag wordt al beloofd door Instant Karma in Oostende. Reken liever niet op een Stille Zaterdag.

Drie maanden na opening moet de Brusselse Gotha Club al de boeken neerleggen. Zelfs een bezoek van Paris Hilton kon de glamoureuze nachtclub niet redden van de anonimiteit. Tja, het nachtleven heeft geen behoefte aan nuffige en mondaine Cannes-chic. Een andere badplaats geeft dit weekend het goede voorbeeld. Instant Karma in Oostende overtuigt met een staalkaart van wat leeft - al dan niet op de dansvloer. Na vijf edities van Karma Hotel zweert dit voorjaarsfestival bij een nieuwe naam, verschillende locaties en bij een feestje in de Krush Club. Daar spelen twee nachten lang pompende beats. Zaterdag houdt Raving George er je oren en heupen in de ban met een snoeiharde set vol techhouse en elektro. Gullfisk kiest dan weer voor UK House en Bass, zo diep dat hij de zeebodem doet daveren. Dave Lambert ontvoert dan weer de vibe van de Versuz naar de andere kant van Vlaanderen. Een dag eerder comprimeert The Whatevers een halve eeuw aan beats van divers pluimage: van hiphop tot drum-'n-bass. Voor hen speelt Bafana & Bromin ten dans, ofwel: de roergangers van de Gentse clubavonden Alpha in de Charlatan en Quartz in Club69.

Ook in het Oostendse cultuurcentrum De Grote Post spoelt een golf elektronica aan: de bezwerende synthpop van SX en het digitale arsenaal van de Antwerpse producer Pomrad.

Wie toch de hoofdstad zou verkiezen boven de koningin der badsteden, kan morgen in Les Ateliers Claus terecht. Met de minimale dronescapes van Loscil en de dreampop van Sun Glitters belooft Brussel een dromerige avond vol spaarzame loops. Lap, wordt het toch nog een stille zaterdag!

www.karmahotel.be www.lesateliersclaus.com