Paus Benedictus
Volledig scherm
Paus Benedictus © AP

Voormalig paus Benedictus acht ‘golden sixties’ verantwoordelijk voor seksueel misbruik binnen de kerk

De voormalige paus Benedictus schrijft in een essay van 5.500 woorden dat de seksuele revolutie in de jaren 60 verantwoordelijk is voor het kindermisbruik binnen de katholieke kerk. Het Vaticaan bevestigde inmiddels dat het essay daadwerkelijk geschreven werd door Benedictus XVI.

9 reacties

  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Niet de golden sixties zijn verantwoordelijk voor het kindermisbruik maar diegenen die kinderen misbruikt hebben, samen met diegenen die het in de doofput staken. Het was trouwens al heel lang bezig voor de golden sixties. Als Benedictus maar zo'n belachelijke en crimiinele onzin kan uitkramen zou hij er beter het zwijgen toe doen. Het is net alsof je nu alle misdaden zou goedpraten 'omdat het nu eenmaal zo'n tijd is'.
  • rik van gils

    5 jaar geleden
    Ik heb ook de sixties meegemaakt, maar pedofilie werd ECHT niet getolereerd!! Kon vroeger niet, nu niet en mag Nooit ! Van kinderen blijf je af!
  • irene van impe

    5 jaar geleden
    Natuurlijk, daarvoor gebeurde er natuurlijk niets : heeft iemand ooit het boek van een pastoor Rik gelezen, dat boek beschreef heel de seks geschiedenis van de "Heilige kerk" van in het begin.
  • Pieter Martens

    5 jaar geleden
    Je zou medelijden met zo,n man krijgen.
  • FRANS CORNELIS

    5 jaar geleden
    Daar hebben de "Golden Sexties" niks mee te maken ,waar ze nu over spreken was er al van in het begin , zie adam en eva hadden twee zonen en er gaat er ene voor de bijl , blijft er maar ene over dat moet nogal wat geweest zijn in die goede ouden tijd van de kerk , nu spreekt men daar over ,in het verleden de brandstapel of gevieren deelt ,een sekte al eeuwen