Direct naar artikelinhoud

Minister De Clerck geeft fouten toe aan ouders van Shana en Kevin

Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) heeft gisterenavond aan de ouders van Shana Appeltans (18) en Kevin Paulus (22), de twee laatste slachtoffers van Ronald Janssen, toegegeven dat er fouten zijn gemaakt tijdens het onderzoek naar Annick Van Uytsel (18).

“Het was een emotionele ontmoeting”, zei Pieter Helsen, de advocaat van de ouders van Shana Appeltans, gisterenavond laat na de bijeenkomst. Volgens hem zei Stefaan De Clerck niet met zoveel woorden dat Shana en Kevin nog hadden moeten leven als de politie haar werk naar behoren had gedaan. “De minister zei dat Ronald Janssen misschien en mogelijk eerder had moeten gepakt worden met de informatie waarover de politie beschikte. Voor de ouders was dat een vermoeden dat al lang bestond en dat nu bevestigd is. Hoe vreemd het ook klinkt: het is voor hen enigszins een bevrijding.”

Meester Helsen zegt dat hij en de familie Appeltans zelf graag het rapport van het Comité P hadden ingekeken. “De Clerck liet dat niet toe om geen procedurefouten te maken. Hij zal wel onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om dat alsnog toe te laten.”

Nog geen klacht

De ouders willen nog niet spreken van een klacht indienen. “Ze zullen eerst het strafproces afwachten. Pas dan is het juridisch mogelijk om een klacht tegen de Staat in te dienen.” Vandaag buigt een bijzondere parlementscommissie zich over het rapport van het Comité P. (BJM)