Direct naar artikelinhoud

Interpol zoekt Belg die al achttien jaar vermist is

Interpol heeft een opsporingsbericht verspreid voor Walter Verpoest, een Gentenaar die al achttien jaar vermist is. Het is zijn zoon Didier Verpoest die de zoektocht nieuw leven heeft ingeblazen. "Destijds heeft de lokale politie een onderzoek gevoerd, zonder veel succes. Al die jaren ben ik mij blijven afvragen wat er is gebeurd. Mijn vriendin heeft me aangespoord om opnieuw naar de politie te stappen."

Verpoest was 53 toen hij in september 1995 de laatste keer telefoneerde met zijn zoon. Hij zat toen naar eigen zeggen in Frankrijk en zou naar Spanje doorreizen. "Mijn ouders waren toen al jaren gescheiden. Mijn vader, een architect, droomde al jaren van een eigen bureau in Malaga. Hij vertelde dat zijn ex-vriendin de volgende dag haar wagen zou komen halen en dat hij er geen vertrouwen in had. Hij zou me de volgende dag bellen, maar dat heeft hij nooit gedaan. Daar klopt het voor mij niet."

Volgens de ex-vriendin in kwestie sprak ze niet in Frankrijk maar in Torrequebrada in Zuid-Spanje met hem af. De politie ondervroeg haar en deed wat graafwerken, maar daar hield het onderzoek volgens Verpoest op. "Ik denk dat ze ervan uitgingen dat hij gevlucht is."

Verpoest houdt er vandaag rekening mee dat zijn vader niet meer leeft. "Het lag niet in zijn aard om zomaar alle banden te verbreken. We hadden een goede relatie en zijn carrière was een succes. Na zijn verdwijning ben ik gaan zoeken naar verborgen schulden, maar die heb ik niet gevonden. Er moet dus iets gebeurd zijn. Ik heb zo mijn vermoedens, maar ik wil niemand betichten zonder bewijzen."

"Zijn ex-vriendin heeft me jaren geleden wel gecontacteerd. Ze beweerde dat hij zijn droom had verwezenlijkt en dat ik hem met rust moest laten. Ze zei ook dat ze een brief had waarin hij schreef dat hij geen contact meer met me wou. Maar die brief heb ik zelf nooit gezien."