Direct naar artikelinhoud

Televisie Boogie Boy en zoon naar tweede ronde in ‘America’s Got Talent’

Paul Ambach, beter gekend als Boogie Boy, en zijn zoon Nathan Ambach slaagden er deze week in om door te stoten naar de tweede ronde van America’s Got Talent, de Amerikaanse versie van ons Idool-concours.

Samen met zijn zoon nam Boogie Boy in New York deel aan de audities voor het programma. Woensdag kreeg hij een telefoontje dat hij volgende week al naar Chicago mag afreizen voor een tweede ronde.

Film

Ook Scorsese gaat 3D

Het volgende filmproject van Martin Scorsese, The Invention of Hugo Cabret, wordt zijn eerste adaptatie van een kinderboek (de gelijknamige bestseller van Brian Selznick) en ook zijn eerste 3D-film.

Het verhaal situeert zich in het Parijs van de jaren ’30 en vertelt over de twaalfjarige Hugo, die het mysterie van een kapotte robot moet oplossen.

De titelrol zou vertolkt worden door de Britse acteur Asa Butterfield, die momenteel te zien is in Nanny McPhee and the Big Bang. Ook Ben Kingsley en Sacha Baron Cohen zouden deel uitmaken van de cast.

Muziek

Henny Vrienten schrijft opera op tekst van Hugo Claus

De Nederlandse componist, zanger en bassist Henny Vrienten schrijft een opera, gebaseerd op een tekst van de in 2008 overleden schrijver Hugo Claus. Dat meldde de organisatie van de Operadagen Rotterdam donderdag.

Het gaat om het libretto Borgerocco of de dood van Borgerhout, een verhaal over allochtonenproblematiek en een gemengd huwelijk. Claus schreef de operatekst in opdracht van de Koninklijke Vlaamse Opera in 1998 voor componist Frederic de Vreese. De tekst werd echter door de opera geweigerd.

De voorstelling van de zanger van Doe Maar wordt in 2012 op de Operadagen in Rotterdam gepresenteerd.