Direct naar artikelinhoud

Van Groeningen tekent bij Amerikaans topagentschap

Filmregisseur Felix Van Groeningen heeft getekend bij Creative Artists Agency (C.A.A), het toonaangevende agentschap dat ook de belangen van Matthias Schoenaerts behartigt.

De Amerikaanse website Deadline.com maakte het nieuws als eerste bekend, maar Van Groeningen zelf bevestigde de deal aan het filmmagazine Cinevox. Het verklaart meteen waarom bekende klanten van C.A.A. eerder deze week The Broken Circle Breakdown te zien kregen.

De vooruitzichten van Van Groeningen zijn alvast goed. Sinds Matthias Schoenaerts bij het Amerikaans agentschap zit, krijgt hij de ene na de andere glansrol aangeboden.

"Wie bij een sterk agentschap zit, weet dat hij goed materiaal aangeboden krijgt", meent Cinevox. "En een regisseur die bij zo'n agentschap zit, kan altijd eerst bij de acteurs van dat agentschap aankloppen. De immense waslijst van grote namen bij C.A.A. is ronduit hallucinant."

Zo vertegenwoordigt C.A.A nog enkele andere regisseurs zoals James Cameron, J.J. Abrams, Oliver Stone en Steven Spielberg. Naast Matthias Schoenaerts hebben ze ook nog kleppers in huis als George Clooney, Tom Cruise, Cate Blanchett, Scarlett Johansson, Sean Penn, Meryl Streep, Julianne Moore en Tom Hanks.