Politiecombi’s crashen tijdens achtervolging

© rr

In Brussel zijn zaterdag twee agenten gewond geraakt toen twee politievoertuigen tegen elkaar botsten. Dat gebeurde toen de politie vijf verdachten op een scooter en in een gestolen wagen achtervolgde. Dat meldt het parket van Brussel zondagmiddag.

rdb

In de omgeving van de Place Fontainas in Brussel werden zaterdagochtend vijf mensen, onder wie één minderjarige, aangehouden na een achtervolging door de politie. Twee verdachten bevonden zich op een scooter, waarvan de nummerplaat gestolen bleek te zijn. De drie anderen bevonden zich aan boord van een voertuig dat enkele dagen voordien was gestolen terwijl het zich op de openbare weg bevond met de sleutels in het contact.

Een persoon op de scooter had een bivakmuts aan. Aan boord van het voertuig zat één persoon die in het bezit was van een bivakmuts en handschoenen. In de wagen werden een nepwapen, een wit schilderspak en colsonbandjes gevonden, aldus het parket.

Alle verdachten werden meegenomen voor uitgebreid verhoor. Er werden huiszoekingen uitgevoerd in hun woningen. Het labo werd eveneens opgeroepen voor een doorgedreven onderzoek van het voertuig.

Uit de verhoren en het navolgend onderzoek dat zaterdag, binnen de eerste 24 uur, werd uitgevoerd, kwamen onvoldoende elementen naar voren die het vorderen van een aanhoudingsmandaat konden rechtvaardigen, benadrukt het parket. Om die redenen werden de aangehouden mensen niet ter beschikking gesteld van het parket.

Het onderzoek naar de feiten loopt verder. Heel wat zaken moeten volgens het parket worden uitgeklaard.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen