Direct naar artikelinhoud

'Discipline, dedication and friendship'

Safety First (seizoen 2) , Woensdag 29 oktober, 20u35, VTM

Je moest al van een andere planeet zijn om niet te weten dat de tweede jaargang van deze sympathieke Vlaamse sitcom eraan kwam. De hi-larische 'We are your safety'-videoclip kreeg een cultstatus en scherpte voor-al handig de honger aan naar nieuwe avonturen van de vier aandoenlijke antihelden. U herinnert zich ongetwijfeld nog hoe ene Dirk Porrez (de met een spectaculair haarstukje versierde Bruno Vandenbroucke) een nieuw leven begon als 'leidinggevende' van beveiligingsfirma Safety First en daar twee vrienden en zijn zus emplooi verschafte.

Niet gehinderd door enige zelf- en stielkennis is hij held, baas en boezemvriend van zijn al even onbekwame collega's. De Limburgse Johnny genaamd Simon 'Smos' Vos ("Ik zeg niet Lionel Messi of Jean-Claude Van Damme, maar ik zeg Dirk Porrez"), gespeeld door Matteo Simoni, koestert nog steeds een beate bewondering voor zijn werkgever. Kempenaar en zelfverklaard relatie-expert Luc Thurlinckx (Ben Segers) maakt privé zware tijden door en de emotioneel niet geheel sporende Ingrid (Ruth Beeckmans) - "Ik zou niet nee zeggen als ik ineens onder Koen De Bouw moest liggen" - zoekt nog altijd naar een man. De be-drijfshoofdzetel verhuisde naar de woning van moeder Porrez (Sien Eggers)

Het nieuwe seizoen begint veelbelovend met een beveiligingsopdracht in Bobbejaanland, waar Dirk moet vaststellen dat zijn team onder het commando van de lokale 'head of security' valt: Kim (Ann Miller). Meer hoeft u niet te weten om volop te kunnen genieten van het vervolg van deze oer-Vlaamse komische fictieserie waarmee het eigenzinnige humorcollectief Shelter vorig jaar talloze kijkersharten veroverde.

Het pretentieloos grappige Safety First (reeds verkocht aan het Neder-landse RTL) kan naast de onweerstaanbare vaste cast weer rekenen op de medewerking van verrassende gastacteurs, zoals Natali Broods, Tine Reymer, Regi, Koen De Graeve, Erik Van Looy en Stefaan Degand.