Julian Assange bij zijn arrestatie. Rechts zijn kat achter het raam van de ambassade.
Volledig scherm
Julian Assange bij zijn arrestatie. Rechts zijn kat achter het raam van de ambassade. © REUTERS

Skateboarden door de gangen en “uitwerpselen op muren smeren”: daarom raakten de Ecuadorianen Julian Assange beu

BuitenlandEr is na zeven jaar een einde gekomen aan het verblijf van Julian Assange (47) in de ambassade van Ecuador in Londen. De oprichter van de klokkenluiderwebsite WikiLeaks verbleef daar sinds juni 2012, nadat Zweden een aanhoudingsbevel tegen hem had uitgevaardigd. Hij werd daar immers door twee vrouwen beschuldigd van zedenfeiten. Assange wilde ook voorkomen dat hij uitgeleverd zou worden aan de Verenigde Staten voor het lekken van gevoelige Amerikaanse overheidsgeheimen. Assange kreeg asiel, maar dat beklaagde het personeel van de ambassade zich al snel.

25 reacties

  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Assange moet zwart gemaakt worden zodat hem de mond kan gesnoerd worden want er is nog veel meer dat het publiek niet mag weten. Moreno neemt wraak voor het uitbrengen van zijn corruptie én kreeg smeergeld van IMF 4,2 miljóen dollar om het asiel van Assange in te trekken maar dát vertellen ze niet, hé?
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Die man is gek, knettergek.
  • Stinus Peers

    5 jaar geleden
    Zo zie je maar dat wanneer je iets aan de buitenwereld bekend maakt dat een overheid corrupt is ten opzichte van de bevolking je gewoon genekt word.
  • mark germanus

    5 jaar geleden
    Of hij gelijk heeft of niet, het feit is dat hij staatsgeheimen openbaar gemaakt heeft, in principe is dat verraad en daar staat een flinke straf op.Vroeger was dat de doodstraf ! De Amerikanen kennende,als hij moest uitgeleverd worden,zal hij er niet goedkoop van af komen.Wel eigen schuld dikke bult !
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Hoe kan dat?Scatebaorden is zowat in.De rest kunnen verzinsels zijn.Eigen uitwerpselen uitsmeren,Ge moet het maar doen.Rijp voor instelling.