Direct naar artikelinhoud

Gert Steegmans terug naar QuickStep

Gert Steegmans rijdt in 2011 opnieuw voor QuickStep. Steegmans en zijn huidige ploegleider Johan Bruyneel maakten een eind aan het contract dat de renner tot het ein- de van 2011 aan Radio- Shack zou binden. Steeg- mans trok vorige week al met QuickStep op stage naar Calpe.

Steegmans keert dus terug naar de ploeg waarvoor hij ook al in 2007 en 2008 reed en succesvol was - Steegmans won onder meer twee ritten in de Tour. Hij ging eind 2008 in op een voorstel om naar het Russische Katusha te trekken, waar hij een jaarloon van 525.000 euro verdiende. Maar sportief bleef de renner in 2009 onder de verwachtingen. Een dopingannex in het contract dat Steegmans weigerde te ondertekenen, was de aanleiding om de overeenkomst te ontbinden.

Voor de helft van zijn jaarloon bij Katusha kon Steegmans in 2010 bij RadioShack terecht. Ook daar waren de verwachtingen hoog, maar werden ze niet ingelost. Bruyneel wou in 2011 niet langer met Steegmans verder, contract of niet. Steegmans sprak al snel zijn voorkeur uit voor een terugkeer naar QuickStep. Manager Patrick Lefevere liet op zijn beurt weten geen cent voor Steegmans te willen betalen. Uiteindelijk werd een financieel vergelijk gevonden. Steegmans tekende bij QuickStep een contract van één jaar. In 2011 betalen Katusha en QuickStep elk een deel van Steegmans’ loon. “Ik hoop dat Gert zich na twee mindere seizoenen kan herpakken en weer de oude wordt”, zei Patrick Lefevere in een reactie aan Sporza. (MG)