Direct naar artikelinhoud

Een propvolle agenda

9.15 uur

Vertrek uit The Hotel in Brussel. Per helikopter naar het vliegveld van Wevelgem. Aankomst: 10u10. Vandaaruit met de presidentiële limousine The Beast naar Waregem.

10.30 uur

Bezoek Flanders Field American Cemetery and Memorial in Waregem, in het bijzijn van koning Filip en premier Elio Di Rupo. Daarna met de helikopter terug naar Brussel.

12.40 uur

Ontvangst in Justus Lipsiusgebouw, waar de Europese Raad zetelt. Werklunch met Commissievoorzitter José Manuel Barroso, Europees president Herman Van Rompuy en Europees commissaris van Handel Karel De Gucht. Ze zullen onder meer spreken over het vrijhandelsakkoord tussen Europa en de VS.

14.10 uur

Persconferentie, gevolgd door een ontmoeting met de werknemers (en hun familieleden) van de drie Amerikaanse ambassades. Daarna wellicht terugkeer naar The Hotel, waar Obama naar verluidt NAVO-secretaris- generaal Rasmussen op bezoek krijgt. Op het programma: de crisis in Oekraïne.

17.45 uur

Speech Obama in Paleis voor Schone Kunsten Bozar in Brussel. Toespraak voor 2.000 mensen, die zijn uitgenodigd door de Amerikaanse ambassade.

18.45 uur

Vertrek met de Air Force One naar Rome, waar de volgende dag een audiëntie bij de paus gepland is.