Direct naar artikelinhoud

Eilandwijn

Vermentino op Corsica, grillo op Sicilië: er zijn best wat lokale druivenrassen op de Middellandse eilanden. Onze keuze viel op wit vanwege de zomer. Het klimaat op de eilanden zorgt voor kruidige toetsen, wat de gastronomische actieradius van deze wijnen verder doet reiken dan het aperitief.

Terra Vecchia Réserve vermentino-chardonnay, Corsica - Ile de Beauté IGP 2013

Gulle, eerder chardon- nay-getypeerde neus met perzik, zoet brood en wat
toast. In de mond opnieuw genereus met goede fruit- retour en een lichtjes vette textuur. Kruidig bittertje in de afdronk. (12%)
Colruyt, € 4,49

Umanu chardonnay-vermentino, Corsica - Ile de Beauté IGP 2013

Meer florale dan fruitige tonen, toets van gedroogd stro. Na schudden perzik
en mango. In de mond evenwich- tig en aanhou- dend fris met een prettige fruitretour. Doordrinkwijn met gering alcoholgehalte. (11,5%)
Delhaize, € 5,69

Ballaturi grillo- chardonnay, Terre Siciliane IGP 2013

Intense, aromatische neus van tropisch fruit, ananas en gele citroen. Gulle aanzet in de mond, met voldoende volume en re- tour van citrus, maar wat ver- dunnend met een bittertje in de finale. (12,5%)
Aldi, € 3,99

Fazio 'U Marusu' grillo, Terre Siciliane IGP 2013

Licht strogeel met groene reflecties. Neus met zowel tropische toetsen als grassige tonen. In de mond lichtvoe- tig en fris, met nadruk op gele citroen. Me- dium concen- tratie. Aperitiefwijn. (12,5%)
Makro, € 5,99