Direct naar artikelinhoud

Anderlecht biedt Defour contract voor vijf jaar

Anderlecht beseft dat Steven Defour (26) een geweldige versterking zou zijn en zet de grote middelen in om de middenvelder naar het Astridpark te halen.

Herman Van Holsbeeck vloog gisteren samen met Roger Vanden Stock naar Porto om er de transfer van de 44-jarige Rode Duivel te bespreken. Paul Stefani - de manager van Defour - was een dag eerder al naar Portugal gereisd om het pad voor een transfer te effenen.

Steven Defour kan ook rekenen op flinke interesse van PSV, maar hij ziet een transfer naar Anderlecht helemaal zitten en wil liefst zo snel mogelijk aan de slag bij zijn nieuwe club. Gisterochtend werd hij alleen maar gesterkt in het besef dat hij beter vertrekt bij Porto. Zijn naam bleek immers niet voor te komen in de selectie die Porto indiende voor de laatste voorronde van de Champions League. De Portugese club diende een lijst van 23 spelers in voor de wedstrijden tegen het Franse Lille, op 20 en 26 augustus, maar daarop is geen plaats voor de Rode Duivel.

Elegante uitweg

Anderlecht biedt Steven Defour een aanlokkelijke uitweg. De Belgische landskampioen biedt de middenvelder een contract voor vijf jaar aan en laat hem toe zich vanaf september in de Champions League te onderscheiden als patron van paars-wit. Gisteren werd er tussen Porto en Anderlecht nog gediscussieerd over de transferprijs, die tussen de 5 en de 6 miljoen euro zou schommelen. Defour zou zo een nieuwe recordtransfer kunnen worden voor Anderlecht, nadat Aleksandar Mitrovic vorige zomer al van Partizan Belgrado overkwam voor 5 miljoen. De transfersom voor Defour zou in schijven betaald kunnen worden. Gisteravond werd nog gewacht op een beslissend telefoontje, maar dat kwam er uiteindelijk niet. Wellicht komt de doorbraak er vandaag wel.