Direct naar artikelinhoud

Charleroi plaatst zich voor halve finale play-offs

BASKETBAL - Eén overtuigende helft was voor Charleroi voldoende om de kwartfinales van de play-offs te overleven. In de derde en beslissende match tegen Leuven won de uittredende kampioen met 89-68 tegen Leuven. Met Mallet (eindelijk) op gewenst niveau kende Charleroi een verschroeiende start: 21-5 na 7 minuten. De pletwals stopte niet en bij de rust stonden de veelzeggende 50-25-cijfers op het bord. Bijdrage van Mallet: 20 punten, 4 driepunters en 6 op 6 vrijworpen. Woensdag al had Bergen zich ten koste van Aalstar geplaatst voor de laatste vier. In de halve finales botst Charleroi op de Antwerp Giants, de andere halve finale gaat tussen Oostende en Bergen.

Colsaerts wint finale WK matchplay met één slag verschil

GOLF - Nicolas Colsaerts (29) blijft uitstekend op dreef in 2012. Onze landgenoot won gisteren het WK matchplay in het Spaanse Casares door in de finale met één hole verschil de maat te nemen van de Noord-Ier Graeme McDowell. Op de laatste hole, onder aartsmoeilijke, winderige weersomstandigheden, had hij aan een par voldoende om de winnaar van de US Open 2010 af te houden. Zijn tweede zege op de Europese tour - na China vorig jaar - lanceert Colsaerts op de wereldranking allicht ook naar een plaats net buiten de top dertig. Geen enkele golfer scoorde dit jaar al meer toptienplaatsen dan Colsaerts, die in elf toernooien liefst zeven keer bij de beste tien eindigde.

Ryan Donk verlengt contract bij Club Brugge tot 2014

VOETBAL - Georges Leekens heeft als trainer van Club zijn eerste slag thuisgehaald. Ryan Donk (26) verlengde zaterdag zijn contract in Brugge met één jaar tot juni 2014. Ondanks interesse van Anderlecht, Ajax en Montpellier, ziet blauw-zwart zijn sterkhouder dus blijven. "Zijn contractverlenging is evenveel waard als een transfer", aldus general manager Mannaert.

Donk had nog een overeenkomst tot eind volgend seizoen, maar deed daar nu dus een jaar bij. Een uitstekende zet van Club, dat zo een eerste stap zet naar de uitbouw van een elftal dat komend seizoen wél in staat moet zijn om de titel te pakken.

Tongeren klopt Hasselt en is handbalkampioen

HANDBAL - Tongeren heeft tegen Hasselt de tweede finalematch gewonnen met 26-24 en veroverde daarmee voor de vijfde keer de Belgische titel. Een mooi afscheid voor trainer Jos Schouterden en Jelle Tack, die allebei stoppen. In de playdowns eindigt Sporting Nelo, dat Beyne klopte (39-27), vijfde. Wezet won met 32-41 bij het degraderende Atomix en wipt over Beyne naar de zesde plek. Herstal, dat op Eynatten met 34-30 verloor, eindigt achtste voor Eynatten en Atomix. In tweede nationale wist Gent zich met een 37-29-zege tegen Jemeppe te redden. Eupen en Jemeppe degraderen. Sporting Nelo 2 en Waterloo nemen hun plek in.