Direct naar artikelinhoud

Het lijkt erop dat de redacteurs van de vrouwenpagina's van De Telegraaf te veel kalkoen en kerststronk hebben gegeten. Als de voorbije dagen één thema tot vermoeiens toe terugkeerde, dan is het wel: dik.

Nieuwtje één: Air India ontslaat tien te dikke stewardessen. Die gaan in beroep tegen het ontslag, al staat er in hun contract dat ze niet te veel mogen bijkomen. Op zich niets mis met dit bericht, maar wat je op het forum leest, tart alle verbeelding. Heel veel lezers vinden het ontslag namelijk terecht en hanteren daar allerlei argumenten voor. Van: de klant wil slank zien tot hoe meer gewicht op een vliegtuig, hoe duurder de vervoerkosten.

Twee stukjes lager, een klassieker. Dikke billen zijn gezond. Omdat het vet op de billen onder de huid zit, wat gevoeliger is voor insuline. Conclusie: mensen met vet op hun kont krijgen minder te kampen met diabetes type 2, toch in vergelijking met mensen met vet op de buik.

Nog verder: nadenken maakt dik, want mensen die lang en diep nadenken, zitten vaker stil en grijpen sneller naar snacks. Dat verklaart één en ander over de doorsneebabe, natuurlijk.

En om vooral de heerlijke paradoxen in ere te houden stond er ook nog ergens in De Telegraaf dat vrouwen met maatje 42 het gelukkigst zijn en dat zij het lekkerst in hun vel zitten. De volgenden in rij zijn maatje 40, maatje 36, maatje 44 en maatje 38. Fijn om te lezen, toch?

De ene feestperiode is nog niet goed voorbij, of er staat alweer een ander commercieel gebeuren voor de deur. Dat is althans wat we zien op de website van Libelle, waar men nu al met rode oortjes rondloopt omdat Valentijnsdag op komst is. Lezers kunnen er stemmen op hun favoriete romantische film. Doe ons maar Love Actually, dank u wel. (CO)