Direct naar artikelinhoud

Vier arrestaties na rellen bij politie-interventie in Anderlecht

De politie van Brussel heeft donderdag rond 15 uur vier personen opgepakt in een pseudovideoclub in Anderlecht die gekend is voor de verkoop van drugs. Tijdens de interventie verzamelden jongeren uit de wijk voor de club en bedreigden ze de agenten. Zo stak een jongere met benzine vier banden in brand. Ter plaatse werden 35 zakjes met marihuana en meer dan 900 euro in kleine coupures in beslag genomen. Eén inspecteur raakte gewond.

Romain Hissel wordt geïnterneerd

De raadkamer in Luik heeft beslist om Romain Hissel te laten interneren. Daardoor ontloopt de Luikenaar een doorverwijzing naar het hof van assisen. Zijn advocaten hebben nog twee weken om hoger beroep aan te tekenen tegen deze beslissing. Romain Hissel wordt beschuldigd van moordpoging op zijn vader, de Luikse strafpleiter Victor Hissel. Door een administratieve blunder van het gerecht kwam Hissel vorige maand vrij. Sindsdien verblijft hij in een gespecialiseerde zorginstelling. Volgens zijn advocaten zit hij daar op zijn plaats en is een internering niet aan de orde.

Opschorting voor agenten die wapens verduisterden

De Leuvense correctionele rechtbank heeft zeven van de negen agenten die terechtstonden voor verduistering van wapens opschorting van straf verleend voor een periode van drie jaar. Eén agent werd veroordeeld tot een celstraf van een maand en een geldboete van 2.750 euro, met uitstel van drie jaar. Een laatste agent werd vrijgesproken. Nadat de burgers hun wapens hadden ingeleverd bij de betrokken politiekorpsen, namen de agenten contact op met de vraag om de wapens aan hen te verkopen.

Ouders verdacht van kindermoord doorverwezen

De raadkamer in Oudenaarde heeft twee mensen uit Geraardsbergen doorverwezen in een zaak van kleutervergiftiging. Het is nu aan het parket-generaal in Gent om de 32-jarige vrouw voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) te brengen wegens moord door vergiftiging en de (ex-)stiefvader van het kind voor medeplichtigheid aan de vergiftiging. De KI moet beslissen of de twee voor assisen zullen verschijnen. Op 31 oktober 2008 overleed in Geraardsbergen een jongen van vijf aan een overdosis van het antipsychoticum Dipiperon. Dat geneesmiddel is bestemd voor ADHD-patiënten, maar de moeder van het kind diende die avond veertig keer de voorgeschreven hoeveelheid toe. Uit haar verklaring bleek dat ze het deed “omdat hij een last was voor het huishouden” en “zijn jongere zus pijn deed”. Sinds haar bekentenissen zit ze in de gevangenis.

Eierprijs in vrije val

Na een hoogconjunctuur het afgelopen jaar is de prijs van zowel kooi- als scharreleieren in ons land de afgelopen weken in vrije val. Vooral voor scharreleieren is er sprake van een ongekende daling in korte tijd. De prijs voor scharreleieren ging in de voorbije vier weken met 3,65 euro omlaag tot 7 euro voor honderd stuks.