Direct naar artikelinhoud

De platen van de passie

Amoureuze breuken hebben al vaker klassieke platen opgeleverd, maar de voorbije weken zijn ze haast tot een genre op zich uitgegroeid.

Ghost Stories (Coldplay)

Erover praten doet hij niet, maar wie wil weten wat er aan de conscious uncoupling tussen Chris Martin en Gwyneth Paltrow is voorafgegaan, krijgt het hele verhaal op de nieuwe plaat van Coldplay. "If you don't love me, lie to me."

Tremors (S O H N)

De in Londen geboren maar naar Wenen uitgeweken singer-songwriter vertikt het om zijn naam vrij te geven in interviews, maar gunt de luisteraar op het in elektronica ondergedompelde Tremors wel een blik in zijn interne huishouding. De hopeloze, diep-romantische teksten geven te kennen dat zijn geliefde hem de rug heeft toegekeerd. "If you're thinking of letting me go, then it's time that you do."

The Cautionary Tales Of Mark Oliver Everett (eels)

E heeft het verknald in de liefde en de vrouw van zijn leven gedumpt. Flink spijt van achteraf, en daarom past de zanger op deze conceptplaat het boetekleed aan. Staat hem beeldig, overigens. "Everyday I live in regret and pain. You just don't let that get away."

Turn Blue (The Black Keys)

Het huwelijk van Dan Auerbach liep op de klippen en dat heeft zijn weerslag op Turn Blue, met voorsprong de persoonlijkste plaat van The Black Keys. "I will remember the times when love would really glow. I could dream ahead before my world turn blue. And the light inside would only shine for you."

Are We There (Sharon Van Etten)

'Your Love Is Killing Me', 'You Know Me Well', 'Our Love', 'Break Me', 'I Love You but I'm Lost': de songtitels van Sharon Van Ettens nieuwe cd geven ondubbelzinnig aan dat de Amerikaanse zangeres net haar langste relatie heeft zien stranden. "I washed your dishes, but I shitted in your bathroom."