Direct naar artikelinhoud

Marc Coucke stroomlijnt familieholding

Marc Coucke is zijn familiale holding Couckinvest volop aan het stroomlijnen. Voor velen een bijkomende indicatie dat er iets op til is bij de beursexit van Omega Pharma. Maar dat wil Coucke niet gezegd hebben.

Maandag verschenen twee akten in het Belgisch Staatsblad. De eerste had betrekking op de inkoop en vernietiging van 229 eigen aandelen door Couckinvest. De andere meldde dat de holding een 'partiële splitsing' realiseerde via de oprichting van de nv Mylecke Management, eveneens een holding van de familie Coucke.

Alles wijst erop dat Couckinvest, die een centrale rol zou spelen in een beursexit van Omega Pharma, zich aan het stroomlijnen is om enkel die hoofdparticipatie over te houden.

Drie weken geleden ontdeed de holding zich al van haar participatie in Arseus (11,3 procent) ten voordele van Alychlo, een andere familiale holding. Theoretisch zitten er nog twee belangrijke participaties in Couckinvest: Ecuphar (12,5 procent) en Affinity Invest (aandeelhouder van het Waregemse zonne-energiebedrijf Enfinity, 56,25 procent). Maar die zitten nu mogelijk bij Mylecke Management.

"Over de verdeling van de activa tussen de drie holdings geef ik geen commentaar", zegt Coucke. Evenmin wil hij zeggen of de verschuivingen te maken hebben met een eventuele beursexit van Omega Pharma.

Eind mei raakte bekend dat Coucke samen met het investeringsfonds Waterland aan zo'n project werkte. Vorige week bleek dat het dossier in de laatste rechte lijn zat. Coucke wil daar niets over kwijt. "Ik verwijs naar ons laatste persbericht daarover."