Direct naar artikelinhoud

Ryanair gaat op Bari vliegen

Ryanair opent een nieuwe route tussen Brussel Zuid Charleroi en het Zuid-Italiaanse Bari. De maatschappij verhoogt eveneens de frequentie van het aantal vluchten naar Brindisi tot drie per week met een extra vlucht op maandag. De nieuwe route naar Bari staat met ingang van 14 januari 2010 vier keer per week op het programma. Tickets kunnen nu al geboekt worden. Vanuit Bari kan je met een huurauto de hak van Italië verkennen. Kijk uit voor extra promoties op de site, want om de start van de nieuwe route te vieren lanceert Ryanair een ticketactie met 1 miljoen tickets voor 1 euro voor reizen in oktober en november op de meer dan vijfhonderd Ryanairroutes door heel Europa.

Dromen van huis in Provence

De Second Placebeurs is dit weekend aan haar zevende editie toe. Je kunt dit weekend van 11 tot 18 uur in Hal 3 van Brussels Expo op zoek gaan naar jouw droomhuis in het zonnige zuiden. Meer dan dertig landen zijn aanwezig, met nieuwkomers als de Kaapverdische Eilanden, waar je sinds kort rechtstreeks vanuit Brussel naartoe kunt vliegen. Maar ook wie een wat klassieker tweede verblijf zoekt, aan de kust of in de Ardennen, in Frankrijk, Italië of Spanje, vindt op Second Place alle informatie. In Spanje zijn er trouwens koopjes te doen: door de crisis zijn de prijzen van het vastgoed er gedaald. De organisatoren stellen dan ook dat tweede verblijven nog nooit zo betaalbaar waren, of het nu is om op vakantie te gaan of eerder als investering. Er worden ook interessante seminaries gehouden over de fiscale en juridische aspecten van zo’n aankoop. Toegang: 10 euro.

Eurostar op Twitter en Facebook

Eurostar, de hogesnelheidstrein die Brussel en Parijs met het Verenigd Koninkrijk verbindt, start vandaag officieel met een eigen Twitteraccount, @creamoflondon. Eurostar had al een stek op Facebook onder de naam Cream of London. Op Twitter zal je de allerlaatste info en leuke tips over Londen kunnen vinden, en dat in het bijzonder voor mensen die van Brussel naar Londen reizen. Ook de laatste promoties worden via Twitter gesignaleerd. De lancering van de account wordt gevierd met een wedstrijd. Twitterers die de origineelste tweet geven over Londen maken kans op een dagtrip naar Londen. Verdere details over de wedstrijd zijn te vinden op www.facebook.com/thecreamoflondon.

Winterpret in Noord-Europa

North and Away is een nieuwe touroperator gespecialiseerd in Scandinavië. De groeiende belangstelling voor vakanties in het hoge noorden overtuigde Benjamin Taeymans om een reisbureau te starten met bijzondere trips naar Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, IJsland, Groenland, de Faeröer en Spitsbergen. De Noord-Europese landen kampen met de reputatie duur en ver te zijn, twee clichés waar North and Away komaf mee maakt. Van een zeereis naar de beroemde Hurtigruten tot wintersportvakanties in Zweden of Noorwegen, deze nieuwe Noord-Europaspecialist heeft het in huis. Ook voor bijvoorbeeld rondreizen per superjeep en hondensledetochten ben je hier aan het juiste adres.