© Shutterstock.

Vader leert dochter pas kennen als ze 8 jaar is en verkracht haar 9 jaar lang: “Ze vond het plezant”

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is donderdag een man verschenen die negen jaar lang zijn eigen dochter heeft verkracht. Hij leerde het kind pas kennen toen ze acht jaar oud was en kort nadien begonnen de verkrachtingen. De man ontkende de feiten eerst maar ging uiteindelijk toch tot bekentenissen over. Het openbaar ministerie vraagt een effectieve celstraf van zes jaar.

adm

De man leerde zijn biologische dochter pas kennen toen ze acht jaar oud was. Kort daarna begon hij haar te betasten en verkrachten en masturbeerde hij met haar. De man beweerde eerst dat het meisje de betastingen zelf had aangegeven door zijn hand in de richting van haar vagina te duwen. “Het kadert in een vertekend beeld dat hij had over het vaderschap, de angst dat zij hem zou verlaten”, klonk het donderdag. Nu beseft hij dat hij verkeerd was. “Ik zal er alles aan doen om dit in de toekomst te voorkomen”, zei de man.

De advocaat van zijn dochter was bijzonder scherp voor hem. “Dit is een van de meest degoutante zaken van misbruik die ik ooit heb gehoord”, zei meester Yves Vekemans. “Dat kind is bijna negen jaar lang op alle soorten manieren misbruikt: oraal, vaginaal, via masturberen. Elke keer ze haar vader zag, was het prijs. Dat meisje is een paar honderden keren door hem misbruikt en nu komt hij zeggen dat ze het zelf plezant vond? “

Het meisje is voor het leven getekend door wat gebeurd is en vroeg een schadevergoeding van 50.000 euro. Vonnis op 9 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer