Direct naar artikelinhoud

Rode Duivels beginnen met 14 aan EK-voorbereiding

De Rode Duivels beginnen vandaag aan zee aan de voorbereiding van het EK, maar op het veld van tweedeprovincialer Heist zal slechts een beperkte groep in actie komen. Marc Wilmots verwacht slechts 14 spelers voor de eerste trainingsdag.

Om 17 uur beginnen de Rode Duivels vandaag in stadion De Taeye met een open training aan hun EK-voorbereiding. Van de 24 spelers die hij vorige week selecteerde, ziet Marc Wilmots straks slechts 14 spelers in hotel La Réserve. De onfortuinlijke Björn Engels valt sowieso af, heel wat andere Rode Duivels hebben de volgende dagen nog clubverplichtingen.

Marouane Fellaini speelt zaterdag nog de Cup Final met Man United tegen Crystal Palace, Michy Batshuayi betwist diezelfde dag de Franse bekerfinale met Marseille tegen PSG en Axel Witsel speelt zijn laatste competitiewedstrijd met Zenit op het veld van Dinamo Moskou. Zondag behoort Thomas Vermaelen tot de selectie van Barcelona voor de Spaanse bekerfinale tegen Sevilla. Nog zondag werken Thomas Meunier en Jordan Lukaku hun laatste opdracht af in de Jupiler Pro League. Al deze spelers kunnen maandag aansluiten voor de stage in het Zwitserse Lausanne.

Op Jason Denayer en Yannick Carrasco is het nog langer wachten. Denayer speelt volgende week donderdag de Turkse bekerfinale met Galatasaray tegen Fenerbahce, Carrasco betwist op zaterdag 28 mei de finale van de Champions League met Atletico Madrid.

De 14 spelers die vandaag aan zee samenkomen, zullen overigens niet allemaal in actie komen. Nicolas Lombaerts herstelt nog van een spierscheur, Dedrick Boyata verteert een hamstringblessure. De verdediger van Celtic trainde gisteren wel al twee keer individueel. Simon Mignolet en Divock Origi komen rechtstreeks van de Europa League-finale naar de Belgische kust, maar het is weinig waarschijnlijk dat zij trainen.

Komen straks wel in actie: Christian Benteke, Romelu Lukaku, Dries Mertens, Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Radja Nainggolan, Moussa Dembélé, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thibaut Courtois en Jean-François Gillet. Ook vrijdag en zaterdag trainen de Rode Duivels in Heist.