Direct naar artikelinhoud

Q-Music op Google Street View

De redactie van radiostation Q-Music is tegenwoordig ook virtueel te bezoeken. De redactieruimte is een van de eerste Belgische gebouwen waar je via Google Street View binnen kunt gluren. Street View liet de gebruikers tot voor kort enkel in straten en publieke ruimtes rondwandelen, nu kan dat dus ook in een beperkt aantal gebouwen. In België gaat het naast de redactie van Q-Music onder andere ook over het kabinet van premier Di Rupo.

'Homeland' krijgt vierde seizoen

Homeland, de populaire Amerikaanse serie met Claire Danes en Damian Lewis in de hoofdrollen, krijgt een vierde seizoen. De Amerikaanse betaalzender Showtime bestelde twaalf nieuwe afleveringen die normaliter in 2014 op het scherm komen. "Homeland is een van de meest uitdagende en meest besproken series op televisie", liet David Nevins, hoofd van de zender, weten. "Het aantal kijkers is in drie seizoenen sterk gegroeid." De reeks viel niet alleen bij de kijkers in de smaak, Homeland sleepte ook al vijf Golden Globes en negen Emmy's in de wacht.

Prijs voor cultuureducatie voor Urban Woorden

De Vlaamse Cultuurprijs voor Cultuureducatie gaat dit jaar naar Urban Woorden, een Leuvense organisatie die jongeren een stem wil geven in onze samenleving. Daarvoor maken ze gebruik van woordkunstvormen als klassieke poëzie, slam, rap en performance. Aan de cultuurprijs is een bedrag van 12.500 euro verbonden.