Direct naar artikelinhoud

Dauwen volgt Ceulemans op bij Westerlo

VOETBAL - Welgeteld één dag. Zolang heeft Westerlo zonder hoofdtrainer gezeten. Nadat Jan Ceulemans zijn afscheid aankondigde, vonden de Kempenaars met Frank Dauwen (44) een opvolger in eigen huis. Dauwen speelde in totaal drie seizoenen voor Westerlo en was de voorbije vier campagnes actief als hulptrainer van Jan Ceulemans. "Het is een hele eer om Jan Ceulemans te mogen opvolgen", zegt Dauwen die als T1 een contract voor onbepaalde duur tekende. Met Barry Hulshoff komt trouwens ook de nieuwe hulptrainer uit eigen huis. De Nederlander was tot dusver 'hoofd jeugdopleiding' bij Westerlo.

Van Sevenant kocht geen superdoping maar aminozuren

WIELRENNEN - Vandaag beslist de Brugse raadkamer of ex-renner Wim Vansevenant wordt doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Vansevenant bestelde vorig jaar via het internet drie flesjes van 10 milliliter van het nieuwste dopingproduct TB-500 bij een Australische leverancier. Hiervoor betaalde hij zo'n 1000 euro. Al snel doken er geruchten op dat de doping bestemd was voor anderen. Uit onderzoek bleek niet alleen dat de aankoop voor eigen gebruik was, maar ook dat de geleverde producten niet het 'supermiddel' TB-500 bleken te zijn, wel simpele aminozuren. De Australische leveranciers hadden hem dus opgelicht.

Timmers haalt finale 200m vrij maar zwemt die niet

ZWEMMEN - Pieter Timmers is er op de tweede dag van het EK zwemmen in Debrecen als enige Belg in geslaagd om de finale van de 200 m crawl te halen, maar zal die vanavond niet betwisten. Morgen staat de 100 m vrije slag op zijn programma en daar wil hij voluit gaan voor de individuele kwalificatie voor de Spelen. Hij wenst geen nutteloze energie te verspillen in een finale waar hij geen enkele kans maakt op een medaille of de limiet voor Londen. Voor Glenn Surgeloose eindigde de 200 m crawl gisteren in de halve finale met een 13de plaats (1:49.79). Pholien Systermans ging er uit in de reeksen (1:51.49).

Conditietrainer Van Winckel stapt op bij Beerschot

VOETBAL - Jan Van Winckel is niet langer conditietrainer bij Beerschot. Van Winckel verbrak gisteren zijn nog lopende contract op het Kiel. "Ik werkte heel graag voor Beerschot, maar ik stap op uit loyaliteit met Jacky Mathijssen. Het was Mathijssen die mij hier binnen loodste en nu hij weg is, vond ik dat ik ook moest gaan", verklaart Van Winckel. De physical coach voegt er meteen aan toe dat het niet de bedoeling is om Mathijssen te volgen indien die zou in gaan op een aanbieding van het Arabische Al-Faisaly. Van Winckel wil zich de komende tijd meer toeleggen op zijn werk aan de universiteit van Leuven, waar hij actief is als sportwetenschapper.

Doelman Schollen trekt naar tweedeklasser Sint-Truiden

VOETBAL - Davy Schollen is de eerste aanwinst voor tweedeklasser Sint-Truiden. De 34-jarige doelman was einde contract bij landskampioen Anderlecht. Hij tekende een overeenkomst voor drie seizoenen bij de Kanaries. "Deze club hoort thuis in de eerste klasse, daar gaan we voluit voor", klinkt het vastberaden. "Ik blik met voldoening terug op die zes seizoenen bij Anderlecht. Dat ik afscheid kon nemen met de landstitel is mooi meegenomen." Schollen keert terug naar de club waar het allemaal begon voor hem. Tussen 1999 en 2002 verdedigde hij al het doel van de Truienaars. Nadien volgden Genk, NAC Breda en Anderlecht.