Direct naar artikelinhoud

Lokerenvoorzitter Roger Lambrecht lijkt onbewogen bij vertrek coach

'Georges ziet graag geld, hé'

Georges Leekens is nog maar net vertrokken, of het leven gaat alweer zijn gangetje in Lokeren. Roger Lambrecht: 'Wij doen gewoon ons ding. Met of zonder Georges Leekens.'

LOKEREN l Assistent-trainer Freddy Heirman geeft de veldtrainingen, spitsentrainer Wlodek Lubanski neemt enkele spelers apart. Zondag Anderlecht over de vloer? Op Daknam liggen ze er niet wakker van.

Georges Leekens ging gisteren ter plekke in de Saoedische hoofdstad Riyad de accommodaties van Al-Hilal bekijken. Zijn kastje op Daknam is leeggemaakt, de kans dat hij nog op zijn stappen terugkomt, is nihil. Bij Lokeren wees gisteren amper iets op het plotse vertrek van de trainer. Ook voorzitter Roger Lambrecht blijft er heel rustig bij. "Georges ziet graag geld, hé. Hij wordt ook zestig dit jaar, hij wint bij wijze van spreken de Lotto nu. Hij deed hier prima werk en we hadden hem graag nog even gehouden, maar een goeie vriend weiger je zoiets niet. Iedereen vaart hier wel bij", aldus de voorzitter.

Volgens goed ingelichte bron zou Lokeren een riante ontslagvergoeding opstrijken. Lambrecht lacht het weg. "Ontslagvergoeding? Daar is nog niets over geregeld, dat moeten we nog met Georges afspreken. Freddy (Heirman, red.) neemt nu over, we zullen wel zien wat er op ons afkomt. We gaan volgende week eens allemaal rond de tafel te zitten om over een nieuwe trainer te praten."

Anderlecht

Zondag komt Anderlecht op bezoek naar Daknam. Ongetwijfeld vindt paars-wit het niet al te erg dat net nu Leekens opstapt. "Ach, of het nu zondag tegen Anderlecht of tegen FC Huppeldepup is, dat maakt geen verschil. Wij zullen gewoon ons ding doen", aldus Lambrecht.

Gisterochtend werden de spelers ingelicht over de huidige stand van zaken. 's Namiddags werd een bosloop gehouden. Op zich verandert er de laatste weken van het seizoen weinig, want ook onder Leekens gaf Freddy Heirman al vaak de veldtrainingen.

"We hebben een beperkte groep, veel spelers zijn weg met interlandverplichtingen", aldus Heirman. "Pas vanaf vrijdag staat het vizier op Anderlecht. Dat ik in de schijnwerpers ga staan? Ik ben te oud om daar nerveus over te worden. Al had ik dit natuurlijk niet verwacht. Zulke dingen vallen plots uit de lucht. De voorzitter zei me dat ik de sportieve verantwoordelijkheid heb tot het einde van het seizoen. We zullen wel zien wat er erna gebeurt." (MV)

Roger Lambrecht:

Hij wordt zestig dit jaar, hij wint bij wijze van spreken de Lotto nu

n Leekens volgde gisteren samen met clubmanager Sami Al Jaber al een training bij zijn nieuwe club in Riyad.