Direct naar artikelinhoud

Keeper Kawashima aanvaardt excuses van Beerschotvoorzitter Vanoppen

Beerschot en Liersekeeper Eiji Kawashima zijn weer 'beste vrienden'. Beerschotvoorzitter Patrick Vanoppen bood Kawashima gisteren persoonlijk zijn excuses aan voor de kwetsende 'Fukushima-spreekkoren' die een deel van de Kielse aanhang onlangs op de Lierse goalie losliet. Vandaag gaat Vanoppen zich ook nog eens verontschuldigen bij de Japanse ambassadeur in Brussel.

Taverne Blue'zt in Hove werd gisterenmiddag overrompeld door perslui die er de 'Grote Verzoening' tussen Beerschot en Eiji Kawashima wilden meemaken. Maar liefst vijf cameraploegen en een horde fotografen en journalisten waren er bij. Zij zagen dat Patrick Vanoppen bij wijze van zoenoffer een met snoepbeertjes gevulde koffietas uit de Beerschot-clubshop aan Kawashima overhandigde.

Naast een geschenk kreeg Kawashima ook verontschuldigingen. "De club Beerschot wil u de hand reiken en onze oprechte excuses uitdrukken voor de ongepaste dingen die een deel van onze supporters naar u heeft geroepen", zei Vanoppen tegen Kawashima. "Wij hopen dat zulke zaken in de toekomst in geen enkel stadion meer zullen voorvallen en zijn zelfs voorstander van de opmaak van een ethisch charter voor supporters."

Kawashima aanvaardde met plezier Vanoppens uitgestoken hand. "Voor mij was de zaak al langer afgesloten", zegt de Japanse international. "Het draaide trouwens niet in hoofdzaak rond mij, maar om de slachtoffers van de kernramp in Fukushima."

Vandaag zal Vanoppen zich bij de Japanse ambassadeur verontschuldigen ten opzichte van het Japanse volk. "Ik ben van plan om dat deels in het Japans te doen. Ik moet enkel nog wat oefenen op de uitspraak", besloot Vanoppen. Benieuwd wat dat straks gaat geven.