Direct naar artikelinhoud

Hospitalisatieverzekering duurder, maar niet fors

DKV, de marktleider voor hospitalisatieverzekeringen, indexeert zijn premies. Ook auto-, woning- en rechtsbijstandsverzekeringen worden duurder.

DKV verhoogt de premies voor al zijn producten vanaf 1 januari met 1,01 procent, zodat ze de index van de consumptieprijzen volgen. Daardoor worden de premies voor hospitalisatieverzekeringen iets duurder, maar blijft een forse prijsstijging zoals die van vorig jaar uit.

Ook over de wijziging van andere verzekeringspremies in 2014 komt stilaan meer duidelijkheid. AG Insurance kwam als eerste met de tariefwijzigingen voor volgend jaar. Een autoverzekering, zowel burgerlijke aansprakelijkheid als omnium, wordt 3 procent duurder. Bij de familiale verzekering bedraagt de stijging 3,2 procent. Axa geeft aan dat de premies voor de auto- en familiale verzekering niet zullen stijgen op 1 januari 2014. Een woningverzekering wordt bij Axa 2 procent duurder.

Verder is er ook een effect van de invoering van de btw op advocaten en het stijgend aantal inbraken. Daardoor worden respectievelijk de premies voor rechts- bijstand en diefstal duurder.