Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Politie waarschuwt voor oplichters via tweedehandssite: slachtoffer is duizenden euro’s kwijt

De lokale politie van zone Berlaar-Nijlen waarschuwt via Facebook voor oplichters die nietsvermoedende burgers geld afhandig proberen te maken via zoekertjes op tweedehandswebsites, nadat daar verscheidene klachten over binnenliepen.

19 reacties

  • Mike Stevens

    5 jaar geleden
    hoe simpel en dom kan je zijn? geef die mensen op 2dehands gewoon een slechte waardering waardoor ze een rood sterretje krijgen en iedereen ziet toch dat het oplichters zijn? en inderdaad, 2dehands.be doet hier weinig aan.
  • Dorinne Dupon

    5 jaar geleden
    2dehands trekt zich van meldingen niets aan. Ik ontdekte een met 5 profielen en alle foto's zijn gemarkeerd, de omschrijvingen dezelfde en als je een bod doet zijn de reacties puur crimineel. Ze verwijderen de klager niet de oplichter. Doek 2dehands op, terug Kapaza dank u
  • Patrick Proost

    5 jaar geleden
    Onbegrijpelijk dat websites zoals 2dehands.be zich daar duidelijk niets van aantrekken, ook ik spreek uit ervaring, al ben ik er niét op ingegaan !! Eén van de betere manieren om aan te kopen is via Paypal waar je een bescherming geniet als koper of verkoper !!
  • Straight on No way back

    5 jaar geleden
    dat is al maanden aan de gang met jammer genoeg controleert 2de hands niet genoeg zelfs al maak je er een melding van! steeds kujken naar het profiel van de zogezegde aankopers!
  • Patrick Weyers

    5 jaar geleden
    Hou het toch simpel. Verkoop je iets dan moet de koper bij afhaling gewoon cash betalen (met valsgeld detector of stift controleren). Of op voorhand via een gewone banktransfer op jou rekening betalen. Niks PayPal Ideal of andere fraudegevoelige betaalwijzen .