Shana Grice en haar moordenaar Michael Lane.
Volledig scherm
Shana Grice en haar moordenaar Michael Lane. © Facebook/Sussex Police

Shana (19) kreeg boete omdat ze tot vijf keer toe klacht indiende tegen ex voor stalking. Even later was ze dood

BuitenlandDrie Britse agenten riskeren sancties omdat ze de klachten van een 19-jarig meisje niet voldoende onderzochten. Shana Grice ging vijf keer langs omdat haar ex haar stalkte, maar het enige resultaat was een boete “omdat ze kostbare politietijd verspilde”. Niet veel later was ze dood.

26 reacties

  • Godfrey Vaes

    5 jaar geleden
    De politie is er enkel nog om boetes uit te schrijven en flitsmarathons uit te voeren. Dat is makkelijk EN brengt geld op! Bij stalkingdossiers hebben ze teveel papierwerk...
  • Marc Spandel

    5 jaar geleden
    't Is net zoals bij volwassen pesters op een werkvloer. Als het slachtoffer het aandurft om meerdere klachten (doodsbedreiging enz.) in te dienen bij de baas, ombudsman, arbeidsgeneesheer en preventieadviseur, en hij overleeft de pesterijen... wordt hij gestraft met méér gepest, geldboetes en ontslag. Waarom toch dit soort 'gerechtigheid'? Zelf ondervonden en bewijzen genoeg!
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Waarschijnlijk de pech gehad om bij een stel agenten terecht gekomen te zijn die voor de rust en het plezier bij het korps gegaan zijn .. Een paar lamzakken zo als ze ook voorkomen . Ze lopen er bij om de hoop te vergroten maar laat ze niet werken want dat is vermoeiend ..
  • NOEL CLAES

    5 jaar geleden
    Dank u politie.
  • Hanna Madam

    5 jaar geleden
    Ik heb de politie moeten opbellen omdat mijn ex mij zwaar mishandelde. Toen ze na 20 min. arriveerden, hebben ze hem niet eens in de boeien geslagen. Ondanks mijn verwondingen, en hij een grote mond had tegenover de politie. Hebben ze aan mij gevraagd om mijn spullen te nemen en naar een familielid te gaan samen met mijn kinderen! Ondanks mijn attesten, foto's en bewijzen van ziekenhuizen, werd de zaak gewoon geseponeerd, reden... jawel....gebrek aan "bewijzen"!! Schockerend gewoon!!