Direct naar artikelinhoud

Dubbele beenbreuk voor Onazi

Ogenyi Onazi heeft een dubbele breuk overgehouden aan de venijnige trap van de Franse middenvelder Blaise Matuidi en staat maanden aan de kant. Toen Matuidi zijn studs op zijn enkel zette, brak hij daarbij het kuit- en scheenbeen van Onazi. Ref Geiger zag er niet meer dan een gele kaart in. Stephen Keshi kondigde enkele uren na de uitschakeling van Nigeria in de achtste finales aan dat hij het voor bekeken houdt als bondscoach van de Super Eagles. "Vrienden, het was een mooie tijd en ik heb van elk moment genoten", tweette hij. "Het was een eer om de Super Eagles te coachen. Het is echter tijd om afscheid te nemen."

Barcelona blijft Suárez opvrijen

Dat Barcelona Luis Suárez er deze zomer graag bij zou hebben, was al duidelijk. Maar de Catalaanse club liet er gisteren geen twijfel meer over bestaan. Na Suárez' excuses voor zijn beet aan Giorgo Chiellini smeerde Barça-directeur Zubizarreta zoveel stroop aan de Uruguayaan zijn lippen dat het ongemakkelijk werd. "Suárez heeft het lef of naar buiten te treden en zijn excuses aan te bieden. Dat geeft aan dat hij bescheiden genoeg is om een fout toe te geven. Dat is het beste wat een speler in deze situatie kan doen. Nu wordt het tijd dat hij aan zijn herstel kan werken." Woorden die vrij te vertalen zijn als: "Suárez, kom alsjeblieft naar ons." Ondertussen heeft 'slachtoffer' Chiellini via Twitter gereageerd dat hij "alles vergeten" is. "Ik hoop dat de FIFA je schorsing zal verminderen."

De Jong komt dit WK niet meer in actie

Nederland moet het de rest van het WK doen zonder Nigel de Jong. De middenvelder liep in het duel tegen Mexico een scheurtje op in de lies en is twee tot vier weken out. Het verstek van De Jong is een streep door de rekening van trainer Louis van Gaal, die de middenvelder in elke wedstrijd als basisspeler gebruikt had. De Jong blijft bij de selectie in Rio de Janeiro om daar aan zijn herstel te werken. Ook Leroy Fer (hamstring) zal de kwartfinale tegen Costa Rica niet halen.