Direct naar artikelinhoud

Halve finale Davis Cup in het vizier

Vanaf vandaag gaat België tegen Italië op zoek naar een tweede halve finale in de Davis Cup in drie jaar. Kapitein Johan Van Herck rekent op de ervaring van Steve Darcis en David Goffin.

Italië mist Fabio Fognini (ATP 28), de beste Italiaan van het ogenblik, tegen de Belgen. Zo ontmoet Steve Darcis vandaag de 35-jarige Paolo Lorenzi. Technisch niet de meest begaafde speler, maar wel een pitbull die nooit lost. Darcis kan uit ervaring spreken: twee keer trof hij de Italiaan, twee keer beet hij in het stof. Telkens op hardcourt, de ondergrond waarvoor de Belgen opteerden in de Spiroudome.

"Ik speel eigenlijk liever als tweede omdat ik dan weer even tot rust kan komen na het spelen van de nationale hymnes, maar ik zal er klaar voor zijn en hoop voor een voorsprong te kunnen zorgen", zegt Darcis. "Ik schat de kansen op fiftyfifty. Lorenzi is een solide speler die het spel goed aanvoelt. Ik verwacht een fysieke uitputtingsslag. Op de tanden bijten en toeslaan op de belangrijke momenten, daar zal het op aankomen."

Vervolgens moet David Goffin een punt kunnen rapen tegen de 33-jarige Andreas Seppi, die hij in 2015 twee keer versloeg, al had hij er in Basel wel drie sets voor nodig. De Belgen noemen Seppi consequent de metronoom, omdat hij weinig fouten maakt. Daarom houdt Goffin rekening met lange balwisselingen en rally's. "Zijn spel ligt me in principe wel, maar hij is een ervaren speler die altijd zijn match speelt."

Vertrouwen na Duitsland

Kapitein Johan Van Herck verwacht een pittige strijd. "Italië zal een moeilijke tegenstander worden", zegt hij. "Maar de partij tegen Duitsland heeft ons nog maar eens geleerd dat alles mogelijk is in de Davis Cup. Het forfait van Fognini verandert in dat opzicht niets aan onze kansen. We moeten ons 200 procent geven en dan zal het niet makkelijk zijn ons te verslaan."

Inzet van de Davis Cup is een plek in de halve finale, die midden september tegen Australië of de Verenigde Staten op het menu staat.

Programma België-Italië

► Vandaag (14 uur)
Steve Darcis - Paolo Lorenzi
David Goffin - Andreas Seppi

► Morgen (15 uur)
Ruben Bemelmans/Joris De Loore - Simone Bolelli/ Alessandro Giannessi

►Zondag (14.30 uur)
David Goffin - Paolo Lorenzi
Steve Darcis - Andreas Seppi