Direct naar artikelinhoud

Hermans zeker maand out na crash

Ben Hermans is vier tot zes weken buiten strijd na zijn zware valpartij maandag in de Ronde van Polen. Hij liep meerdere breuken op.

De 31-jarige renner van BMC moest tijdens de afdaling van de eerste klim uitwijken voor een andere renner en smakte tegen de vangrail. De averij was groot, bleek in het Poolse ziekenhuis. Ben Hermans liep een hersenschudding op en brak onder meer drie tanden, zijn rechterpols, de dikke teen van zijn linkervoet en het borstbeen.

"Gelukkig is zijn ruggengraat niet beschadigd. Hij liep ook geen interne bloedingen op", legt BMC-dokter Daniele Zaccaria uit. "Ben verloor even het bewustzijn na de crash. We volgen zijn hersenschudding van dichtbij op en daarom blijft hij onder observatie."

Op de website van BMC gaf Hermans een reactie op zijn toestand: "Ik heb maandagnacht maar enkele uren kunnen slapen en voel veel pijn, vooral aan mijn tanden en de gebroken pols. In mijn andere arm heb ik spierpijn, dus mijn armen bewegen lukt niet al te best. Door mijn gebroken borstbeen is bewegen tout court niet vanzelfsprekend. Het is een ontgoocheling om zo uit te vallen."

De etappe van gisteren in de Ronde Polen draaide overigens uit op een massasprint. Daarin was het Australische spurtwonder Caleb Ewan de snelste, voor Danny van Poppel en wereldkampioen Peter Sagan, die wel leider blijft.