Direct naar artikelinhoud

Robin van Persie: 'Bij Man United voel ik me thuis'

Robin van Persie heeft niet lang nagedacht nadat hij een aanbieding kreeg van Manchester United. "Bij dit soort beslissingen luister ik altijd naar de kleine jongen in mijn binnenste. Wat wil hij? Hij schreeuwde om Manchester United. Vervolgens stond mijn besluit vast."

De 29-jarige Nederlandse spits werd gisteren officieel gepresenteerd bij zijn nieuwe club. "Manchester United ademt voetbal. Hier voel ik me thuis. Desondanks valt het niet mee Arsenal te verlaten. We gaan als vrienden uit elkaar. Ik ben niet boos op de club, de club niet op mij."

"Mijn visie kwam niet meer overeen met die van Arsenal", vervolgde Van Persie. "Dat gebeurt in het leven. Het is ook niet erg. Wel waren het dingen die voor mij zeer belangrijk waren. Daarom wilde ik iets anders. Manchester United wordt de grootste uitdaging uit mijn voetballeven. En ja, ik verheug mij er enorm op om samen met Wayne Rooney in de spits te staan. Maar er zijn meer spelers van wereldklasse hier. Het is nu aan ons om er samen iets heel moois van te maken."