Direct naar artikelinhoud

Sagan: 'Ik verveel me in het wegwielrennen'

Peter Sagan tekende net een miljoenencontract met Bora, maar zegt zich niet te amuseren als wegrenner. Hij deed zijn opgemerkte uitspraken enkele dagen voor de mountainbikerace in Rio.

Op de Slowaakse nieuwswebsite sport.aktuality.sk gaat het als volgt: "Persoonlijk verveel ik me op de weg. Natuurlijk heb ik een paar goede resultaten behaald en heel zeker wil ik verderdoen. Maar ik vind er geen plezier of bevrediging in. Je kunt vijf uur koersen en dan met een paar centimeter verliezen omdat een ander meer geluk had of betere hulp heeft gekregen. Er is onrechtvaardigheid in het wielrennen op de weg. Het is niet altijd de beste die wint.

Van Avermaet niet de beste

"Neem nu de Tour de France. In de bergen zal het vaak de beste klimmer zijn die het haalt, maar andere keren is het een heel ander verhaal. In het mountainbike vind je echt plezier. Dat zijn echt twee verschillende dingen die je niet kunt vergelijken. Alsof je parachutespringen met surfen zou vergelijken."

Ook in de olympische wegrit, waar Greg Van Avermaet het goud pakte, was het niet de beste die won, meent Sagan. "Wat bij betreft was Nibali de beste. Maar dan kwam hij ten val."

Peter Sagan besliste in januari dat hij niet zou deelnemen aan de olympische wegrit. De wereldkampioen werd door de Slowaakse federatie geselecteerd om deel te nemen aan het mountainbiken in Rio de Janeiro. Sagan nam een furieuze start en knalde van de laatste plaats meteen naar derde, maar reed vervolgens lek en werd ten slotte uit koers genomen toen hij op het punt stond om gedubbeld te worden.