Direct naar artikelinhoud

Flipkens geraakt niet voorbij Duitse Siegemund

Dat was het dan voor Kirsten Flipkens: in de achtste finales moest ze gisteren in twee sets (4-6 en 3-6) het hoofd buigen voor Laura Siegemund (28).

De Duitse staat een stuk hoger op de WTA-ranking - 32 versus 61 - en ook haar spel ligt 'Flipper' minder, dus een totale verrassing is het niet. "Het is geen speelster die je wegslaat zoals een Williams of Kuznetsova, maar die er tactisch wel het meeste uithaalt", zegt Flipkens. "Ze verlegt het spel goed, ze varieert, ze komt soms verrassend naar het net: eigenlijk is ze een type zoals ik, en ik wist dat het heel moeilijk zou worden."

Dat ze zich in de tweede set pijn deed aan de hamstrings hielp niet - bij 3-4 vroeg ze een medische time-out. Het opslaan ging daarna een pak moeilijker en hulp van de scheids kreeg ze ook al niet. "Wat zit je in die stoel te doen?", snauwde ze de umpire toe na wat betwistbare calls. "Het is toch frusterend dat niet op alle pleinen op de Spelen het Hawkeye-systeem wordt ingezet, want twee keer namen ze een foute beslissing. Dan jaag ik me daar toch in op, zeker als hij dan nadien toegeeft dat ik gelijk had. Dat waren belangrijke punten en dit zijn de Olympische Spelen; dan wil je niet bestolen worden. Maar kom, ik ga geen uitvluchten zoeken."

Ook al vloog ze eruit, haar Spelen zijn al geslaagd, besloot Flipkens, die nog moest dubbelen met Yanina Wickmayer. "Ik kan Rio straks met opgeheven hoofd verlaten. Ik heb een van de meest memorabele matchen uit mijn carrière op Centre Court gespeeld voor een waanzinnig publiek. Dat ik Venus Williams kon verslaan op de Spelen was een droom die uitkwam. Ik denk dat ik er het maximale heb uitgehaald."