Direct naar artikelinhoud

Galerieseizoen van start in Brussel en Antwerpen

Vanavond houden de Antwerpse galeries in de 19de-eeuwse rand hun nocturne onder de naam Borger. In Brussel gooien dit weekend dertig kunstgaleries hun deuren open voor de Brussels Art Days.

Borger is een losvaste samenwerking tussen zo'n twintig galeries, pop-upgaleries en toonplekken in Borgerhout, Zurenborg en Berchem - een aanvulling op de galeries in het centrum van Antwerpen, die vorige week het seizoen openden. Drie keer per jaar organiseert Borger een nocturne. Vanavond vanaf 18 uur kunt u onder meer naar de tentoonstelling van Anne-Mie van Kerckhoven gaan zien in Zeno X Gallery en nieuw werk gaan bekijken van Nadia Naveau in Base Alpha Gallery.

De jonge kunstenaar Stanislas Lahaut stelt tentoon bij Sofie Van de Velde (G262). Hij brengt ook een werk (Most people never listen)buiten de muren van de galerie: een neon in de openbare ruimte als oproep tot echte communicatie in onze geïndividualiseerde wereld. Opvallend is het aanbod van fotografie: bij Ingrid Deuss, Vander Weyden Gallery en still gallery.

In Brussel houden zo'n dertig galeries al voor de zevende keer de Brussels Art Days. Zij zijn zaterdag en zondag open van 's middags tot 19 uur. Hun bedoeling is om het idee kracht bij te zetten van Brussel als avant-gardistische kunsthoofdstad van Europa. Galerie Xavier Hufkens toont de waterwereld van Harold Ancart, bij Almine Rech is het New Yorkse collectief The Bruce High Quality Foundation te gast en het net verhuisde Hopstreet toont installaties van Thorsten Brinkmann.

www.facebook.com/BORGER.NOCTURNES www.brusselsartdays.com

Vanavond expo van Anne-Mie van Kerckhoven in Zeno X