Direct naar artikelinhoud

Heupblessure houdt Clijsters maand aan de kant

Wanneer houdt het lichaam van Kim Clijsters op met tegen te sputteren? De diagnose luidde gisteren: spierscheurtje in de rechterheup. De revalidatie wordt op vier weken geschat, waardoor het graveltoernooi van Madrid (5 mei) binnen bereik blijft. Aan opgeven denkt Clijsters nog niet: 'Ze wil nog één keer schitteren op gravel.'

Clijsters liep haar zoveelste blessure afgelopen zaterdag op in de wedstrijdopwarming voor het Belgische onderonsje in Key Biscayne. Op het einde van die training kreeg de 28-jarige Breese last van haar rechterheup. Tijdens de wedstrijd tegen Wickmayer verergerde de pijn, waardoor ze steeds moeilijker kon bewegen. "Ik tenniste niet eens aan 50 procent", gaf Clijsters na afloop toe.

Een jaar geblesseerd

Het is niet de eerste keer dat de viervoudige grandslamkampioene een heupblessure oploopt. Eerder dit jaar moest ze in de kwartfinale in Brisbane al opgeven met een heupletsel. Daarbovenop kwam een verzwikte enkel op de Australian Open, en nu dit weer. Het houdt niet op. "Sinds Parijs vorig jaar (februari 2011, FDW/BF) is Kim eigenlijk permanent geblesseerd geweest", zegt haar manager Bob Verbeeck. "Het is eigenlijk nog ongelooflijk dat ze de halve finale van de Australian Open heeft gehaald, want een dag voordien zat ze als het ware nog in het ziekenhuis."

Match per match

Clijsters denkt er voorlopig echter niet aan om haar gravelseizoen (met Roland Garros) op te offeren, om bijvoorbeeld uitsluitend te mikken op de Olympische Spelen. "In principe is daar geen sprake van. Ze wil nog één keer schitteren op gravel", zegt Verbeeck. "Al kan ik ook moeilijk inschatten hoe de revalidatie nu zal verlopen. Kim heeft bij het begin van dit seizoen gezegd dat ze het match per match zou bekijken. Maar het is voor haar wel belangrijk dat ze afscheid neemt in schoonheid."