Direct naar artikelinhoud

Zij erkenden hun buitenechtelijke kinderen wel

Albert II van Monaco

Albert II mag dan wel staatshoofd zijn van het prinsdom, hij staat niet boven de wet. Twee keer werd hij door DNA-tests gedwongen een kind te erkennen. Halfweg 2005 kreeg Nicole Coste, ex-stewardess van Air France van Togolese afkomst, gelijk in haar bewering dat Albert vader was van haar zoon Alexandre Coste. Een jaar later volgde een oudere zus: Jazmin Grace Grimaldi. Zij werd op haar 14de erkend als een prinselijke dochter.

Prins Bernhard

De Nederlandse prins Bernhard, die met koningin Juliana was gehuwd, had twee buitenechtelijke kinderen. Bij zijn Franse vriendin Hélène Grinda had hij een dochter Alexia. Daarnaast raakte ook het bestaan bekend van een tweede buitenechtelijke dochter Alicia de Bielefeld. Haar moeder was een Duitse pilote. Op vraag van Bernhard werd zijn erfenis verdeeld tussen zijn vier dochters met Juliana en zijn twee andere dochters.

François Mitterrand

In 1994 onthult het weekblad Paris Match het bestaan van Mazarine, de biologische dochter van Franse president François Mitterrand en zijn vriendin Anne Pingeot. Mitterrand had de 'onthulling' zelf gedirigeerd. In het boek dat Mazarine later schreef maakte ze duidelijk dat er niet veel spontaans was aan zijn legendarische opmerking 'Et alors?' De dochter was al in 1984 door Mitterrand erkend. Zijn begrafenis woonde ze op de eerste rij bij.