8.000 Belgische fans wuiven Status Quo uit in Leuven

De Britse rockgroep Status Quo heeft gisterenavond zijn allerlaatste concert op Belgische bodem gespeeld. 8.000 fans zakten daarvoor af naar de Oude Markt in Leuven. Tijdens de eerste betalende avond van het nieuwe zomerevenement "Het groot verlof" stonden ook The Kids, De Mens en The Scabs op het podium.

Status Quo werkt dit najaar zijn afscheidstournee af. Daarna gaan de gitaren onherroepelijk aan de haak en zullen de groepsleden enkel nog akoestisch van zich laten horen. Het tourleven is voor zestigers Francis Rossi (66) en Rick Parfitt (67) naar eigen zeggen te zwaar geworden.

“De heren hadden er duidelijk zin in”, zegt schepen van Feestelijkheden Dirk Vansina (CD&V). “Eerder deze week kondigden de Britse rockers al aan dat ze in Leuven langer zouden spelen dan gepland. We telden gisterenavond ongeveer 8.000 bezoekers die deze legendarische band wilden uitzwaaien. De groep heeft de Oude Markt helemaal ingepakt met een stevige hitset, The Scabs waren een waardige afsluiter van de avond."

De stad Leuven kiest na de verhuis van Marktrock voor een nieuwe muziekformule deze zomer. Er staan twee betalende concertavonden gepland, die deel uitmaken van het overkoepelende zomerproject "Het groot verlof", met ook de gratis concertavonden "Beleuvenissen". Donderdag 4 augustus staan Selah Sue op het podium in haar thuisstad, voor een betalend concert. Ook Magnus en Alice on the roof treden dan op.

Meest gelezen