Direct naar artikelinhoud

Omgevallen kraan hindert Antwerps treinverkeer

Tussen de stations Antwerpen-Centraal en Antwerpen-Berchem is gistermiddag om iets na 12u een werfkraan omgevallen ter hoogte van de Lange Leemstraat. De kraan kwam op een deel van de bovenleiding terecht, wat voor aanzienlijke schade zorgde. Over de precieze omstandigheden van het werfongeval is er voorlopig niks bekend.

Gewonden vielen er niet, maar de gevolgen voor het Antwerpse treinverkeer bleken vrij groot. In de namiddag was er lange tijd geen verkeer tussen Antwerpen-Centraal en Antwerpen-Berchem vanuit onder meer Gent, Brussel, Leuven en Hasselt.

Reizigers die vanuit Gent naar Antwerpen wilden pendelen, waren genoodzaakt eerst richting Brussel te treinen, om van daaruit in Antwerpen te geraken. Dat zorgde voor flink wat ongenoegen bij de reizigers. Wie van Antwerpen-Berchem naar Antwerpen-Centraal wilde reizen, was dan weer genoodzaakt af te stappen in Berchem en vervolgens per tram naar Antwerpen-Centraal te reizen.

"We hebben geprobeerd om zo snel mogelijk één of meerdere sporen vrij te krijgen op het ondergrondse traject tussen beide stations", zegt Frédéric Petit van Infrabel. "Wat redelijk is gelukt." Beide stations hebben zowel een boven- als een ondergrondse verbinding met elkaar. De ondergrondse wordt in normale omstandigheden voornamelijk gebruikt voor het treinverkeer tussen Brussel en het noorden van de provincie Antwerpen en Nederland. Infrabel kon evenwel niet verhinderen dat ook de avondspits in Antwerpen flink in de soep draaide. Heel wat treinen werden afgeschaft. Vanmorgen zou er geen hinder meer mogen zijn.