Direct naar artikelinhoud

Amazonerivier op Google Street View

Google heeft een deel van het stroomgebied van de Amazonerivier toegankelijk gemaakt via de Street View-functie van zijn applicaties Google Maps en Google Earth. Google verzamelde de beelden de afgelopen maanden in het natuurreservaat van de Rio Negro, ten noordwesten van de Braziliaanse stad Manaus. Het is niet de eerste keer dat Google Street View uitbreidt met speciale plaatsen. Eerder werden ook al enkele Japanse grotten virtueel toegankelijk gemaakt. Ook het Great Barrier Reef voor de kust van Australië kun je virtueel bezoeken.

22Tracks ook naar Londen

De online muziekdienst 22Tracks is voortaan ook beschikbaar in Londen. Via 22Tracks selecteren experts van verschillende muziekgenres, vaak dj's, de beste 22 nummers voor hun eigen playlist. De site werd eind 2009 in Amsterdam gelanceerd en is sinds midden vorig jaar ook actief in België. Het platform zegt dagelijks gemiddeld 50.000 luisteraars te hebben.

'Mail Online' is grootste krantensite

Met gemiddeld 6.265.000 unieke bezoekers per dag in de maand februari is de website van de Britse krant Daily Mail de populairste krantensite ter wereld. Mail Online doet daarmee voor het eerst beter dan de site van de New York Times, die tot nu de grootste was. De site van de Amerikaanse krant haalde volgens het onderzoeksbureau Comscore in februari gemiddeld 26.000 unieke bezoekers minder per dag. Mail Online werd deze week nog uitgeroepen tot beste nieuwssite in het Verenigd Koninkrijk.