Direct naar artikelinhoud

Online-tv-dienst Netflix komt alweer naar België

De onlinetelevisiedienst Netflix wordt in mei gelanceerd in België. Dat meldt de krant Le Soir. Het is niet de eerste keer dat de komst van de Amerikaanse streamingservice voorspeld wordt. Verschillende media lieten eerder al weten dat Netflix naar ons land komt. In oktober ontkende het bedrijf nog dat het Belgische plannen zou hebben.

Volgens de Franse krant Le Figaro lanceert Netflix in mei zijn service in Frankrijk. Met een resem Franstalige films en series in de aanbieding zou daarmee de weg naar België openliggen.

Netflix is al sinds 2011 op de Europese markt aanwezig. In Groot-Brittannië, Nederland en Scandinavië is de onlinetelevisiedienst al waanzinnig populair. Het bedrijf biedt films en series aan die rechtstreeks beschikbaar zijn via de website. Voor een maandelijkse vergoeding van 7,99 euro (in de VS al voor 7,99 dollar) kunnen abonnees zoveel tv-kijken als ze willen.

Hoeveel een abonnement in België zou kosten, is nog niet bekend. Evenmin is geweten of het platform hier bepaalde series en films exclusief gaat aanbieden.

>>3