© Marc Herremans

Oorlog bij politievakbond escaleert: 19 vertrouwelingen geschorst

De clanoorlog binnen het NSPV, de grootste onafhankelijke politievakbond van het land, bereikt een nieuw hoogtepunt. De raad van bestuur van de vakbond heeft 19 afgevaardigden en lokale voorzitters geschorst. Daardoor is de syndicale werking van het NSPV in de provincie Antwerpen zo goed als lamgelegd.

Joris van der Aa

De 19 vakbondsmensen die vrijdag op non-actief werden gezet, worden allemaal beschouwd als aanhangers van Gert Cockx, de oud-voorzitter van het NSPV die eind vorig jaar in opspraak kwam omwille van vermeende frauduleuze praktijken. Cockx moest opstappen als voorzitter en werd zelfs uit de vakbond gezet.

Gert Cockx zelf houdt tot op de dag van vandaag zijn onschuld staande. Volgens hem werd hij slachtoffer van een lastercampagne die zou zijn geregisseerd door zijn voorganger Philip Van ­Hamme. Volgens Cockx waren het immers Van Hamme en zijn getrouwen die zich bezondigden aan wanbestuur en graaipraktijken. Cockx zou dus buitenspel gezet zijn omdat hij een einde wou maken aan het gesjoemel met de ­lidgelden.

De 19 dissidenten werden volgens voorzitter Carlo Medo geschorst om “de rust te laten terugkeren in de organisatie”. “Bij mijn aantreden heb ik steeds geprobeerd om de twee clans te verzoenen”, zegt Medo. “Als mensen tegen alle afspraken in toch beslissen om klachten te gaan indienen, dan is het toch logisch dat je daar tegen optreedt?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER